Ikke ta opp et forbrukslån før du har lest dette

Når man nærmest blir overlesset av reklamer for billige og raske forbrukslån, så kan det være enkelt å ta en avgjørelse «i nuet» der man plutselig bestemmer seg for å ta opp et forbrukslån. Men uten å gjøre litt research på forhånd, så kan et slikt lån bli (unødvendig) dyrt, og man kan kjapt miste kontrollen over privatøkonomien fordi man ikke hadde planlagt nedbetalingen godt nok. Nettopp derfor skriver du denne artikkelen – slik at du ikke skal ta opp et forbrukslån før du har lest dette.

Sammenlign priser før du søker

Selv om du akkurat så en reklame for det som ifølge banken selv er det beste og billigste forbrukslånet på markedet, så er det ikke naturligvis en selvfølge at dette er sant. Renten på lånet er det som primært avgjør om et lån er bra eller ikke, og mens den ene banken kan tilby deg en effektiv rente på 16 prosent, så kan det godt hende den er 12 prosent hos en annen bank. Uansett lånestørrelse så vil man spare ganske så mange kroner på å velge det billigste lånet – faktisk snakker man gjerne om tusenlapper i sparte gebyrer og renter på mange lån. Her er et sted du kan begynne å sammenligne: https://www.billigeforbrukslån.no/lan-pa-dagen/

Planlegg lånet før du søker

God planlegging er som regel bra uansett hva det gjelder her i livet, men spesielt når det kommer til forbrukslån. Det første spørsmålet du bør stille deg er om du har råd til å ta opp dette lånet. Det finner man ganske enkelt ut ved å bruke en lånekalkulator som spytter ut en månedssum som du blir nødt til å forholde deg til fremover. En annen ting er å finne ut om man virkelig trenger dette lånet. Hva skal du bruke pengene på? Er det virkelig nødvendig å ta opp et forbrukslån for å kjøpe dette? Impulshandlinger kan være vel og bra det, men sjeldent når det kommer til det å låne penger.

Bruk en låneformidler

I stedet for å sende inn søknaden din direkte til én enkelt bank, så vil det være lurere å benytte en låneformidler. Da blir søknaden din sendt til mange banker samtidig (ofte mer enn 10 stykker!), og du får kun de beste lånetilbudene med den laveste renten i retur. På denne måten unngår du å betale for mye for lånet, og det kan også øke sjansene dine for å få søknaden innvilget dersom du er i tvil om at den skal gå igjennom.